KÉSZLETLELTÁR

HATÉKONYAN, GYORSAN ÉS MEGBÍZHATÓAN

Mikor?

 

 


A leltár kötelező! Ezt a Számviteli Törvény előírja. Vállalkozásunk számviteli politikájában rendelkezhetünk a leltározás gyakoriságáról, de évente legalább egyszer számba kell venni készletünket fizikai ellenőrzéssel. Ez optimális esetben a mérleg fordulónapja, de ettől - tételes nyilvántartás esetén - el lehet térni +/- egy negyed évvel, de a szükséges készletmódosításokat a leltár fordulónapjára kell könyvelni!.

Hogyan?

Egyszerûen! Ön megrendeli, és mi megcsináljuk! Természetesen ez a valóságban sokkal összetettebb. Minden cég más és más, nem létezik egyetlen kész séma, amit minden vállalkozásra ráhúzhatunk. Egy megbeszélést követően - az igények pontos megismerése után - készítünk egy vázlatos ütemtervet, amely tartalmazza a jövőbeni leltár főbb mozzanatait a kiírástól egészen a kiértékelésig.

Amennyiben az ütemterv elfogadásra kerül, a lelterozniszeretunk.com csapata megkezdi a munkát. A leltározás befejezését követően, annak eredményét kinyomtatott és leigazolt módon, illetve a Megrendelő által kívánt formátumban is rendelkezésre bocsátjuk.

MI LELTÁROZNI SZERETÜNK

 

Miért jobb velünk?

Tapasztalatból tudjuk,hogy a házon belül elrendelt leltárt levezényelni nem lehetetlen feladat, de számtalan buktatót  tartogathat. Ilyen például:

  • A túlóra elrendelés,

  • a készletkezelésben és  leltározásban járatlan, gyakorlatlan munkatársak kevésbé hatékonyak,

  • az, hogy a leltár ideje alatt a leltározásra berendelt kollégák a saját munkájukat nem tudják ellátni,

  • az ikerleltárnál általában "csak" lemásolják egymásról a számolt értékeket,

  • még az is előfordulhat, hogy a bevont dolgozók egyszerűen nem érdekeltek abban, hogy Ön a vállakozásáról tényleges képet kapjon.

 

Ha velünk dolgozik, ezek a problémák fel sem merülhetnek, mert elsődleges célunk az, hogy Ön elégedett legyen és egy teljesen objektív, a valóságot tükröző képet kapjon cégének vagyonáról.

Bemutatjuk röviden a www.leltarozniszeretunk.com által kínált leltározási formákat:

 

Éves leltár: A vállalkozó szervezet tulajdonában levõ befektetett eszközök, készletek, követelések, pénzeszközök és források számbavétele, a valóságban meglévõ mennyiségük, állományok megállapítását értjük ez alatt.

 

Részleltár: Csak bizonyos készletek, illetve eszközök leltározását jelenti egy év közbeni tetszőleges időpontban. Ide soroljuk a „Cycle Count”-ot is, azaz a ciklikus készletellenőrzést. Nyitó-záró leltár: Elsõsorban projektek külső helyszínre történő kitelepülésnél vagy mobil értékesítő által kezelt készlet ellenőrzését jelenti.

 

Átadó-átvevő: Cégátadáskor, valamint személyzeti és felelősségi körök változásakor javasolt. Itt az ún. asszisztált leltár elkészítése jelentheti a legkézenfekvőbb megoldást. Akár mindkét fél jelenléte mellett (átadó és átvevő) készítjük el a leltárt.

 

Elszámoltató - Lecsapó készletellenőrzés: Egy előre megbeszélt idõpontban, a megkereséstõl számított, akár 12-24 órán belül felállítjuk a csapatot és elvégezzük vállalkozásánál a leltárt. Természetesen ebben az esetben is garantáljuk a teljes titoktartást, hiszen cégünk speciális direktívákkal rendelkezik a különlegesen kiemelt helyzetekre!

 

Idegen áruleltár – konszignációs, kihelyezett készletellenőrzés.