Készletkezelési tanácsadás

HATÉKONYAN, GYORSAN ÉS MEGBÍZHATÓAN

Több éves gyakorlati tapasztalatunk van! A legnagyobbaktól tanultunk! Olyan sikeres multinacionális vállalatoknál szereztünk gyakorlatot, melyek méltán híresek saját iparágukban.

 

Egy sikeres cég nem csak az értékesítésen keresztül éri el teljesítménye maximumát, így nem csak ezeket az értékeket kell növelni. A rossz készletkezelés, tárgyi eszközbeszerzési metódus, a túl magas raktár készlet, a hosszú beszállítási határidők, rövid fizetési határidők a szállítók részéről és hosszú a vevők irányából stb., mind-mind ronthatják a cég likviditását és hatékonyságát.

Használja a tudásunkat  -  legyen hatékonyabb!   

A teljesség igénye nélkül, csak néhány gyakorlati hiba, amivel sokat veszthetünk:

 

  • Van számlázó programunk, raktárkezelési funkcióval, esetleg komplett vállalatirányítási rendszerünk, de nem használjuk ki.

  • Nem könyvelik időben a készleteket, nem rögzítik a bekerülési árakat vagy majd csak a könyvelés, de addigra már késő. Ez mind súlyozott átlagár, mind a FIFO alapú árképzésénél komoly problémát okoz.

  • Tudjuk, mi a FIFO, de mégis a legújabb készlet kerül a polcon a legkönnyebben elérhető helyre.

  • Gyártásnál: rossz darabjegyzék használata - mindenki tudja, hogy rossz alapanyagot húz, de mégsem javítják ki - ezzel addig nincs gyakorlati probléma, amíg mindenki tudja, de mi van ha nem?

  • Ugyan ez a probléma akkor is, ha nem használjuk ki a lokációk előnyeit. Gyakori tapasztalat, hogy sok helyen dolgoznak olyan raktárosok, eladók, akik tudják mi hol van, de mi történik abban az esetben, ha ezek a kollégák szabadságon vannak vagy betegek? A válasz: rengeteg idő megy el a keresgéléssel, majd nem találják, nem használjuk fel és nem értékesítjük - ez számszerűsíthető veszteség!

 

Minden rendszert úgy érdemes kialakítani, hogy időben kapjunk visszajelzést a problémákról. Hiába a miénk a legmodernebb, a legjobb vagy akár legdrágább rendszer, ha nem gondoskodunk az információ megfelelő áramlásáról és a készletkezelés alapszabályairól.

 

Mi feltárjuk Ön helyett ezeket a hibákat és javaslatokat teszünk azok kijavítására.